Objecten in de kijker

Met “Object in de kijker” willen de Musea Maaseik de aandacht van de toeschouwer vestigen op voorwerpen uit hun collectie die bezoekers zelf bijzonder vinden. Wat spreekt u aan in een specifiek voorwerp? Zijn het de kleuren of de vorm ? Of eerder waarvoor men het voorwerp gebruikt?

Op deze manier kan een gewone bezoeker ook  schijnbaar onopvallende dingen, die normaal wel eens over het hoofd worden gezien, in de kijker plaatsen.
Elke 3 maanden kiest weer een andere bezoeker een nieuw voorwerp uit.  HET KAN BEST U ZIJN ! Dus laat u ook nu weer verrassen!

Check al deze dingen  voor jong en oud in de Musea Maaseik, Markt 45. Hier kan je tevens de oudste privé-Apotheek van ons land bewonderen. Het museum is geopend van dinsdag t.e.m. zondag. Van 1 april tot 1 november is het open van 10 u tot 17 u en vanaf 2 november tot 1 april van 10 u tot 16 u. In het weekend zijn de musea tussentijds gesloten van 13 u tot 13:30 u.

“Object in de kijker” is inbegrepen in het museumticket. 

Prijzen

Combikaart RAM-Apotheekmuseum-Kerkschatten:
Volwassenen: €6; groepen (+8 personen), 65+, studenten: €5; jongeren (8-18jaar): €2
Houders European Disability Card: €2 (noodzakelijke begeleider gratis)
De Musea Maaseik zijn steeds gratis voor inwoners van onze gemeente!

 

Speciale munten gevonden in Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren

Met als topper een uitermate zeldzame gouden munt van rond 1500.

 • Van 3 oktober tot 8 april loopt er in de Musea Maaseik een tentoonstelling over een speciale collectie munten, gevonden op ons grondgebied. Zo kan je er munten van verschillende Romeinse keizers bewonderen, maar ook echte pareltjes uit de 16de eeuw!!

  Een groot aantal munten zijn door Maaseikenaar Nico Smeets in bruikleen gegeven, die in zijn vrije tijd vaak op zoektocht gaat met zijn metaaldetector: "Alles wat ik ontdek is ergens voor gebruikt geweest, dat vind ik enorm boeiend. En vooral munten zijn uniek, want ze zijn niet direct 'mooi' als ik ze aantref. Maar na een speciale reinigingsbehandeling blijken het soms echte topvondsten te zijn. Zo heb ik zelf een gouden munt van Koning Henry VI, geslagen tussen 1505-1509 gevonden. En daar doe je het voor!"

  Wil je meer weten hierover? Bezoek dan zeker deze tentoonstelling

 • Grote toeloop tijdens de determinatiedag van munten in de Musea Maaseik.

  Vanwege de stormloop op de determinatiedag van munten op 12 november jl., zal deze dag herhaald worden. U kan uw munten een tweede dag (zondag 25 februari 2018, van 10u30 tot 15u00) laten determineren door Arnaud Grispen. Gelieve uw aantal te dateren munten te  beperken.
  Tevens kan u een bezoek brengen aan de tentoonstelling: “Maaseik – Neeroeteren – Opoeteren, gevonden munten op Maaseiker grondgebied” met echte pareltjes uit de 16de eeuw en als topper een uitermate zeldzame gouden munt van rond 1500. Voor het geheel, samen met de oudste privé-apotheek van België en het Regionaal Archeologisch Museum hoeft u slechts 6,-€ te betalen. Trek zeker voldoende tijd uit voor een bezoek !

  Openingsuren Musea Maaseik
  Bezoek onze tijdelijke tentoonstelling in de Musea Maaseik, Markt 45, vanaf 3 oktober tot en met 8 april. Open: van dinsdag t.e.m. zondag. Van 1 april tot 31 oktober van 10 u tot 17 u en van 2 november t.e.m. 31 maart is het open van 10 u tot 16 u. In het weekend zijn de musea tussentijds gesloten van 13u tot 13:30u.

                                          

contact